Lonneker biedt post marketing surveillance concept voor clean air suits

13-10-2010

Met ingang van 1 oktober 2010 kan men bij Lonneker, producent en leverancier van kleding en beschermende producten voor de gezondheidszorg, participeren in het post marketing surveillance systeem dat Lonneker voor haar clean air suits heeft opgezet.

“Het Besluit Medische hulpmiddelen eist dat producenten van medische hulpmiddelen een adequate vorm van toezicht op de prestaties van haar producten na aflevering aan de markt organiseert”. Aldus Peter Dijkhuis, sales director bij Lonneker.

Volgens Dijkhuis moet de gebruiker erop vertrouwen dat de clean air suits van Lonneker na wassen voldoen aan de geldende norm EN 13795. Dit kan alleen als de prestaties van de clean air suits gedurende de inzet en het wassen worden gemeten en bewaakt.

Om dit te bereiken gaat Lonneker, in samenwerking met de wasserij en de betreffende zorginstelling, een door de producent ontwikkeld systeem implementeren.

 

Slimme monitoring

“Het grote voordeel dat wij met ons systeem bieden is dat het onderzoek in principe niet destructief is. De kleding kan na de meting weer in roulatie worden genomen” stelt Dijkhuis.

Lonneker heeft, volgens Dijkhuis, een indirecte meetmethode ontwikkeld en wil deze in de praktijk verder verfijnen en optimaliseren.

Volgens Dijkhuis is Lonneker hiermee de eerste aanbieder van reusable clean air suits die volledig de vereisten uit het Besluit Medische hulpmiddelen heeft geïmplementeerd.

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
08-09-2009Clearmark 2.0 !