Nieuwe norm voor isolatie schoenen

05-12-2011   |   normen

NEN-EN-ISO 20877:2011 Schoeisel - Beproevingsmethoden voor de hele schoen - Thermische isolatie is gepubliceerd. NEN-EN-ISO 20877 geldt niet alleen voor heel Europa, maar wordt wereldwijd gebruikt om de isolatie van een schoen te bepalen.

De norm bepaalt hoe getest moet worden of schoenen voldoende isoleren bij een bepaalde temperatuur.

 

Koude tenen

Met de koude maanden voor de deur klinkt het natuurlijk mooi als een schoen belooft om tot 20°C voldoende te isoleren. Of u werkelijk bespaard blijft van koude tenen weet u als er getest is volgens NEN-EN-ISO 20877.

 

Juridische aansprakelijkheid

Of schoenen voldoende isoleren is niet alleen een kwestie van comfort, maar ook van veiligheid. Zo kan er met NEN-EN-ISO 20877 ook getest worden of een schoen daadwerkelijk beschermd tegen 100°C. Goed schoeisel is van belang in uiteenlopende omgevingen van de keuken tot aan de fabriekshal. Normen die de kwaliteit van schoenen bepalen en bewaken zijn van groot belang voor schoendragers, handelaren en fabrikanten. Ongevallen vanwege een ondeugdelijk schoeisel kunnen naast zeer ernstige verwondingen ook grote reputatieschade en juridische aansprakelijkheid veroorzaken.

 

Bron : NEN

 

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
08-09-2009Clearmark 2.0 !