Manderley introduceert beschermende kleding voor ATEX omgeving

21-04-2015

De ATEX 137 richtlijn eist van werkgevers maatregelen om ontstekingsbronnen in een explosie gevaarlijk werkomgeving weg te nemen. Als ook de werkkleding beoordeeld wordt als een potentiële ontstekingsbron is de werkgever verplicht om elektrostatisch dissipatieve beschermende kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen.

De mate waarin de kleding en andere persoonlijke beschermingsmiddelen elektrostatisch dissipatief moeten zijn, is afhankelijk van de ATEX zone, de explosiegroep en de minimale ontstekingsenergie van de explosieve gas- en dampmengsels en stofwolken.

 

Om de industrie een goede keuze te kunnen laten maken is er een SUCAM document (toekomstige Nederlandse Praktijk Richtlijn) in voorbereiding. Dit werkdocument “Selection, use, care and maintenance of personal protective equipment for preventing electrostatic risks in hazardous areas (explosive atmosphers)” geeft richtlijnen voor de juiste keuze, het gebruik, de verzorging en het onderhoud van pbm's in een explosiegevaarlijke omgeving.

Manderley Work & Safetywear Solutions BV heeft recentelijk een geheel nieuwe kledinglijn ontwikkeld die al volledig rekening houdt met de inhoud van het SUCAM document.

 

 

Prestige Optinorm ATEX

Deze ATEX kleding is ontwikkeld op basis van de Prestige-Optinorm kledinglijn. Het multinorm paradepaardje van Manderley.

De Prestige-Optinorm lijn voldoet aan EN ISO 13688, EN 1149-5, EN ISO 20471 (specifieke modellen), EN ISO 11611, EN ISO 11612, IEC 61482-2 en EN 13034. Outdoor modellen voldoen tevens aan EN 343.

De Prestige Optinorm ATEX modellen zijn volgens Manderley de oplossing voor alle ATEX zones ongeacht de explosiegroep en de minimale ontstekingsenergie indien groter of gelijk aan 0,016 mJ.

 

Voor de ATEX zones 0 en 1 is de Prestige-Optinorm ATEX ontwikkeld. In deze modellen voldoen alle componenten aan de in de SUCAM gestelde strenge eisen. Deze gaan verder dan alleen EN 1149-5.

Er zijn ook hivis modellen leverbaar.

De kleding is te herkennen aan een opvallend stiksel en een ATEX 137 embleem op de mouw.

Voor de ATEX zones 2, 20, 21 en 22 adviseert Manderley de Prestige-Optinorm indien ook bescherming geboden moet worden tegen andere risico's.

 

Specialist voor veiligheidsvraagstukken

Manderley Work & Safetywear Solutions BV is een relatief nieuwkomer in de markt voor beschermende kleding en een spin-off van het roemruchte EHCO-KLM Kleding. Dit jonge bedrijf rekent zich specialist in veiligheidsoplossingen voor werknemers in gevaarlijke werkomstandigheden. Manderley is naar eigen zeggen dusdanig (Europees) ketengericht dat men snel passende kledingoplossingen kan uitwerken en, in combinatie met een uitmuntende leveringsbetrouwbaarheid in tijd en beschikbaarheid, daarom bij uitstek de specialist is voor veiligheidsvraagstukken. Manderley levert via een dealernetwerk.

Informatie over Manderley en de Prestige Optinorm en Prestige Optinorm ATEX kledinglijnen kan worden ingewonnen via info@manderley-workwear.nl of via www.manderley-workwear.nl

 

Manderley heeft haar Prestige Optinorm (ATEX) kledinglijnen geregistreerd op Clearmark.eu

 

Lees ook : Keuze en selectie voor beschermende kleding voor ATEX omgeving

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
15-09-2015De NPR 16832
06-05-2014EN 13034