Moderna introduceert inline scanner voor hivis kleding

06-11-2019   |   reiniging en onderhoud
Moderna introduceert inline scanner voor hivis kleding

AIs eerste commerciële wasserij introduceert Moderna Textielservice in Hardenberg een inline scanner voor de monitoring van de retroreflecterende en fluorescerende eigenschappen van hoge zichtbaarheidskleding.

Op dit moment is het gehele systeem operationeel en kunnen organisaties die hun hoge zichtbaarheidskleding laten reinigen bij Moderna gebruik maken van deze inline controle mogelijkheid.

Met de scanner kan Moderna van ieder kledingstuk de mate van vermindering van de retroreflectie en fluorescentie meten en vergelijken met de initiële waarden en de vanuit de norm voor hoge zichtbaarheidskleding (EN ISO 20471) gestelde minimum eisen. Zo wordt voorkomen dat de klant kleding ontvangt die te sterk verouderd is of zelfs niet meer aan de minimale eisen uit de norm voldoet.

Tijdens de ontwikkeling en bouw van de scanner is er intensief samengewerkt met diverse kennis-partners zoals Mobics en Vaassen Textile Consultancy.

 

Arbo-wet

Deze controle op hivis kleding geeft afnemers de mogelijkheid om beschermende kleding aan haar werknemers te verstrekken die niet alleen de eerste keer maar ook na wassen aan de wettelijke eisen voldoet. Daarmee kan ze in belangrijke mate voldoen aan de verplichting vanuit de Arbo-wet die aan de verstrekking van PBM's wordt gesteld.

 

TÜV Nord

Met deze ontwikkeling wordt dan ook een fundamentele stap gezet in het instandhouden van de beschermende eigenschappen die verder gaat dan tot op heden mogelijk was. In december 2018 is, na het afronden van een audit, door TÜV Nord bevestigd dat het systeem voldoet aan de meetprincipes van EN ISO 20471 en instaat is om met voldoende nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid te meten.

 

Ambulancekleding

Niet alleen kleding conform EN ISO 20471 kan met de scanner gemeten en beoordeeld worden. Alle kleding voorzien van retroreflecterend materiaal en of fluorescerende kleuren is geschikt om te worden beoordeeld. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op Ambulance broeken. Deze zijn wel voorzien van retroreflecterende banden maar voldoen niet aan bovengenoemde norm.

 

 

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
15-09-2015De NPR 16832
06-05-2014EN 13034