Testen en certificeren van filtering half masks conform EN 149

21-04-2020   |   normen
Testen en certificeren van filtering half masks conform EN 149

Veel mondkapjes die op dit moment in de Europese Unie op de markt gebracht worden voldoen niet (volledig) aan de wettelijke eisen. De afwijkingen zijn niet alleen van administratieve aard. In sommige gevallen voldoen de producten ook niet aan de essentiële gezondheids- en veiligheidseisen die de EU stelt aan alle persoonlijke beschermingsmiddelen.

Er blijkt onvoldoende capaciteit om deze producten snel te testen en na gebleken conformiteit goed te keuren.

Vaassen Textile Consultancy BV (VTC) heeft door haar ruim 25 jaar ervaring op het gebied van het testen en certificeren van persoonlijke beschermingsmiddelen een groot netwerk en veel kennis van zaken opgebouwd.

Ook voor het testen en/of certificeren van filtering half masks (mondkapjes) conform EN 149 of de gemodificeerde EN 149 gebaseerd op de aanbeveling van de EC (EU) 2020/403 voor de bescherming tegen alleen SARS-CoVC-2 is VTC een partner.

 

Importeurs en distributeurs

Ook voor importeurs en distributeurs die goede producten op de correcte wijze toegelaten willen zien in de interne markt is VTC van toegevoegde waarde door een deskundige document controle en advisering over de wettelijke eisen.

Lees het uitgebreide artikel op www.vaassen.net

 

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
15-09-2015De NPR 16832
06-05-2014EN 13034