Upgrade Clearmark: het online register CE gemarkeerde producten

 

Hengelo, 3 september 2009 - Na de succesvolle introductie van de beta-versie van www.clearmark.eu  komt Clearmark met een upgrade van deze website rond het online register van rechtmatig CE gemarkeerde producten. Op basis van de ervaringen van de afgelopen maanden en vragen van gebruikers, is de site op veel punten vernieuwd en is er nieuwe functionaliteit aangebracht. Op de homepage zijn nieuwsitems en thema’s te vinden en is een RAPEX monitor geplaatst. Verder zijn de zoekmogelijkheden uitgebreid met een zoekveld voor het certificaatnummer. Met deze upgrade kunnen bezoekers nog sneller en eenvoudiger vaststellen of een product CE gemarkeerd is.

“We hebben gemerkt dat www.clearmark.eu in een duidelijke behoefte voorziet. Bezoekers zijn vooral op zoek naar informatie over specifieke persoonlijke beschermingsmiddelen en over fabrikanten. Daarbij valt op dat bezoekers vaak nog een kennisachterstand hebben. Zij zoeken heel generiek en zijn eigenlijk niet goed op de hoogte van de op het product gebruikte aanduidingen. Wel maken zij intensief gebruik van de zoekfuncties van www.clearmark.eu. Wij willen de site steeds afstemmen op de informatiebehoefte van onze bezoekers en daarmee de belangrijkste functionaliteit, een register voor CE gemarkeerde producten, te ondersteunen” aldus Leon Vaassen, initiatiefnemer van www.clearmark.eu.

Clearmark.eu
Clearmark.eu is een initiatief van Vaassen Textile Consultancy BV en is een online register en zoekmachine voor producten die rechtmatig voorzien zijn van het CE merkteken en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het vertrouwen in het CE merk, terugdringen van concurrentievervalsing onder aanbieders en het verbeteren van de kwaliteit van producten.
Clearmark is gestart met de productgroep persoonlijke beschermingsmiddelen en wordt later uitgebreid met andere productgroepen. Clearmark.eu wordt als eerste geïntroduceerd in de Benelux, later volgen de overige EU-lidstaten.
Naast een overzicht en kenmerken van rechtmatig CE gemarkeerde producten geeft Clearmark ook informatie over CE markering en voorziet het in een krachtige zoekfunctie waarmee snel passende producten kunnen worden gevonden inclusief informatie over het distributiekanaal.


Nadere informatie voor de pers
Leon Vaassen, Vaassen Textile Consultancy BV 
Telefoon 074 750 8858 of  info@clearmark.eu