Clearmark workshop: boosdoeners aanpakken en meer bewustwording bij consumenten

21-05-2010

De eerste workshop rond CE markering op PBM’s georganiseerd door Clearmark.eu op 20 mei 2010 in Apeldoorn laat zien dat er veel frustratie is bij producenten en leveranciers die hun verantwoordelijkheid rond de CE markering en bijbehorende wettelijke verplichtingen wel serieus nemen.

 

Boosdoeners

De grote boosdoeners zijn vooral de bedrijven die de regels rond de CE markering aan hun laars lappen en daarmee oneerlijke concurrentie plegen.

De roep om sancties van overheidswege op deze oneerlijke handelspraktijken bleek groot tijdens de goed bezochte workshop waar vooral producenten van PBM’s vertegenwoordigd waren.

Michael Gerrits, partner en advocaat bij De Gier Stam Advocaten, kon in zijn inleiding duidelijk aangeven dat het niet voldoen aan de eisen rond CE markering nogal verstrekkende juridische consequenties kan hebben.

 

Kennis en bewustwording bij eindgebruikers vergroten

“De markt (eindgebruikers) is nog teveel onwetend over wat wel of niet juist is rond CE markering” bleek een van de conclusies die na afloop van de workshop kon worden getrokken. Door de presentaties van Dirk Collet (TQS Belgium/Clearmark Belgium), Wilbert van den Eijnde (Consumersvoice) en Leon Vaassen (Clearmark.eu) werd duidelijk dat CE markering op PBM’s niet altijd eenvoudig te begrijpen is. Dit maakt het belang van betrouwbare producten des te groter.

 

Clearmark.eu blijft zich daarom inspannen deze kennis en bewustwording bij eindgebruikers en consumenten over te brengen. Uiteraard is het register van rechtmatig CE gemarkeerde producten een van de belangrijkste informatiebronnen rond producten waarbij objectief de rechtmatigheid van CE markering werd vastgesteld.

 

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
08-09-2009Clearmark 2.0 !