Objectieve en onafhankelijke informatie over beschermende kleding

Clearmark is hèt onafhankelijke adviescentrum voor beschermende kleding. In 2009 gestart als online register en zoekmachine, heeft het zich ontwikkeld tot de vraagbaak bij de keuze, gebruik en onderhoud van beschermende kleding.

Clearmark biedt nieuws, achtergronden en informatie over het wettelijke kader, markttoezicht, productnormen, gebruik, selectie, onderhoud en certificaties.

 

Verantwoorde keuze

Clearmark biedt twee handige tools om tot een verantwoorde keuze van beschermende kleding te komen. De basis hiervoor is onze database. Van de geregistreerde producten zijn de meest relevante eigenschappen bekend en is objectief en onafhankelijk aangetoond dat ze rechtmatig voorzien zijn van het CE merkteken en daarmee dus aan alle wettelijke bepalingen rond de verkoop ervan voldoen.

 

Producenten, leveranciers en importeurs bieden we de helpende hand bij de certificatie van hun beschermende kleding. Doordat wij in voortdurend contact staan met diverse aangemelde instanties (notified bodies) belast met de typekeuring, zijn wij in staat optimale dienstverlening te bieden.

 

Ondersteuning

De doelstelling van Clearmark is dan ook ondersteuning te bieden bij een veilige en verantwoorde keuze bij aankoop van beschermende kleding maar ook een bijdrage te leveren aan het vergroten van het vertrouwen in het CE merkteken op dit soort producten. De inhoud van deze website is volledig aangepast aan de nieuwe PBM Verordening (EU) 2016/425.

 

Clearmark is een initiatief van Vaassen Textile Consultancy BV