Williamson-Dickies kiest voor klantspecifieke clean air suits

29-11-2012

Lange levensduur

“Regelmatig rolt er een nieuw ontwerp voor een clean air suit uit ons atelier”, aldus Malous Lekkerkerk, projectmanager bij Williamson-Dickie Nederland in Haarlem.

Clean air suits, ook wel omlooppakken genoemd, worden gedragen in operatiekamers en leveren een bijdrage aan het voorkomen van postoperatieve wondinfecties. Ze vallen onder de richtlijn Medische hulpmiddelen en moeten voldoen aan de norm EN 13795-3.

Williamson-Dickie Nederland kiest ervoor om zeer klantspecifiek te ontwikkelen. Men levert clean air suits zowel aan gezondheidszorgwasserijen als direct aan ziekenhuizen.

Een clean air suit bestaat uit een hes en een broek. Er zijn modellen met een ronde hals en met een v-hals. Verder is de broek meestal uitgevoerd met een striklint en elastiek. Deze combinatie zorgt voor een extra lange levensduur van het artikel.

In de basis gebruikt Williamson-Dickie Nederland twee types hoogwaardige, synthetische weefsels voor al haar clean air suits. De variant die koolstof bevat is standaard. Koolstof draagt bij aan de vermindering van elektrostatische oplading van de kleding. Een andere mogelijkheid is het gebruik van zilver. Ook hierbij is er sprake van een  antistatische werking maar daarnaast werkt zilver deodoriserend waardoor lichaamsgeuren worden verminderd. Dit verhoogt het comfort dat de drager in dit type kleding ervaart.

 

Maatwerk

Williamson-Dickie Nederland is met haar clean air suits collectie de weg van maatwerk en klantspecifieke productie ingeslagen en hoopt zonder afbreuk te doen aan de werking en veiligheid van de kleding, aan de specifieke behoefte vanuit de markt te voldoen.

Alle Clean Air Suits voldoen aan de wettelijke eisen, zijn aangemeld bij Farmatec/CIBG en zijn voorzien van een gebruikersinstructie en conformiteitsverklaring.

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
08-09-2009Clearmark 2.0 !