EU typekeuringscertificaties voor beschermende kleding

29-01-2020   |   pbm verordening
EU typekeuringscertificaties voor beschermende kleding

Categorie 2 en 3 beschermende kleding moet, net als andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), een EU typekeuring ondergaan voordat het voor de eerste keer op de markt gebracht mag worden.

Deze EU typekeuringen worden uitgevoerd door aangewezen instanties of notified bodies. Het van kracht worden van de nieuwe PBM Verordening (EU) 2016/425 heeft echter geleid tot een enorme toename van werkzaamheden voor deze notified bodies met als ongewenst effect dat de behandelingstermijnen tot het maximaal wettelijk toegestane (12 maanden) zijn opgelopen.

Dat dit voor fabrikanten en leveranciers van PBM tot onwerkbare situaties leidt bij hun productontwikkeling is duidelijk.

De juiste keuze van het notified body is daarom van groot belang. Als dienstverlener bij de certificatie van beschermende kleding heeft Clearmark/Vaassen Textile Consultancy vooral nu een extreem belangrijke rol. Door ons uitstekende netwerk en contacten bij diverse notified body’s en onze bijbehorende dienstverlening zijn wij in staat de behandelingstermijnen voor CE certificaties fors te beperken.

 

Dienstverlening op maat

Ten behoeve van onze opdrachtgevers zoals fabrikanten en importeurs van beschermende kleding voeren wij de wettelijk verplichte technische en administratieve werkzaamheden namens hen uit en zorgen zodoende voor een snelle goedkeuring door het notified body.

Deze werkzaamheden zijn onder meer :

1. opstellen van het technische fabricage dossier.

2. beoordelen en adviseren van en bij het ontwerp.

3. zelfstandig ontwerpen van beschermende kleding.

4. opstellen en uitvoeren van testprogramma’s.

5. samenstellen van markering en gebruikersinformatie inclusief de benodigde vertalingen.

6. begeleiden van de aanvragen tot EU typekeuring bij notified body’s.

7. adviseren bij het productie toezicht voor categorie 3 producten.

8. bovengenoemde werkzaamheden t.b.v. categorie 1 producten.

9. verzorgen van in-company trainingen.

 

Klik hier voor meer informatie op onze website.

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws