Tips voor het veilig kopen van PBM's

11-08-2016   |   pbm verordening
Tips voor het veilig kopen van PBM's

Twijfelt u of u bij de aankoop van pbm's of u wel de goede vragen stelt aan de verkoper? Weet u niet waar u op moet letten bij de aankoop van pbm's? Gaat u ervan uit dat het pbm wel goed moet zijn omdat de leverancier ervan deze anders toch niet zou aanbieden? Rekent u erop dat het CE merkteken de garantie biedt op een goed en veilig product?

 

Als u een of meerder vragen met 'JA" hebt beantwoord dan zullen de volgende tips handig zijn.

 

TIPS bij het veilig kopen van pbm's :

  1. Stem vooraf met de verantwoordelijke veiligheidskundige af welke pbm's er nodig zijn en welke productnormen en bijbehorende prestatieniveaus van toepassing zijn.
  2. Hogere prestatieniveaus dan gevraagd zijn niet altijd beter omdat deze soms invloed hebben op het draagcomfort.
  3. Kies bij voorkeur voor producten gebaseerd op geldende productnormen. PBM's die voldoen aan vervallen productnormen mogen nog wel verkocht worden.
  4. Denk vooraf na over reiniging en onderhoud van de pbm's. Wie gaat dit doen en welke afspraken gelden hiervoor? Raadpleeg de gebruikersinstructies van de beoogde producten zodat u kunt controleren of het onderhoudsadvies van de fabrikant hiermee overeenkomt.
  5. Vraag bij een offerte ook altijd om een kopie van het certificaat en de conformiteitsverklaring en controleer of het daadwerkelijk om het bedoelde product gaat.
  6. Gebruik de database van Clearmark.eu voor het vinden van geschikte producten.

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
15-09-2015De NPR 16832
06-05-2014EN 13034