Handige tool bij het kiezen van de juiste beschermende kleding

10-03-2020
Handige tool bij het kiezen van de juiste beschermende kleding

De selectie van beschermende kleding op basis van de risico's waaraan de gebruiker wordt blootgesteld is niet altijd eenvoudig. Te gemakkelijk wordt gekozen voor de meest uitgebreide optie terwijl het dragen van overgespecificeerde beschermende kleding soms ook risico's tot gevolg kan hebben.

Denk daarbij aan verminderd comfort doordat de thermische isolatie van de kleding te hoog is gekozen of verminderde functionaliteit doordat het ontwerp van de kleding nogal rigide is door de stapeling van design eisen vanuit de normeringen.

Zo zal op kleding die voldoet aan EN 11612 E en/of D op alle opgezette zakken een brede klep zijn aangebracht om te voorkomen dat hier gesmolten metalen in terecht kunnen komen. Niet altijd handig als je snel je gereedschap bij je wilt kunnen steken.

Een ander voorbeeld is het gebruik van gevoerde jassen voor het werken in de kou en die voldoen aan EN 342. Te vaak zijn deze jassen dusdanig warm dat ze alleen comfortabel zijn bij een minimale lichamelijke activiteit en of strenge vorst.

 

Gebruik van de tool binnen uw RI&E

Om toch snel en gericht een keuze te kunnen maken in het grote aanbod beschermende kleding hebben wij een tool ontwikkeld die door middel van een eenvoudig selectieproces snel tot geschikte kleding opties leidt. Onze tool is daarbij een hulpmiddel bij de RI&E en zorgt voor een snel en effectief selectieproces.

 

Clearmark adviesservice voor complexe kledingvraagstukken

Voor complexere kledingvraagstukken kun je daarnaast een beroep doen op onze CLEARMARK adviesservice. Op basis van informatie die u ons geeft over de gebruiksomstandigheden en de restrisico's waartegen bescherming moet worden geboden, adviseren wij u over de benodigde beschermende kleding, normeringen, bijbehorende prestatieniveaus en overige bijzonderheden.

 

 

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws
15-09-2015De NPR 16832
06-05-2014EN 13034