Twijfels over veiligheid nieuwe ambulancekleding?

20-08-2020   |   ambulancekleding
Twijfels over veiligheid nieuwe ambulancekleding?

Al eerder schreven wij over de ontwikkeling van het nieuwe ambulancekledingpakket en met name over het loslaten van de norm voor hoge zichtbaarheidskleding (EN ISO 20471). Dit nieuwe pakket is inmiddels geïntroduceerd en qua styling goed ontvangen. Het grote bezwaar van een deel van de gebruikers van deze kleding is echter onveranderd gebleven. Men acht hun veiligheid door deze kleding in het geding.

Aileen Out van Prettybusiness heeft de afgelopen maanden een grondige analyse gemaakt van het gehele kledingproject. Een zeer uitgebreid en zorgvuldig relaas van feiten en opeenvolgende gebeurtenissen. Zonder oordeel.

Clearmark heeft al eerder aangegeven dat het loslaten van de hoge zichtbaarheidsnorm niet zonder risico is. De ARBO wet geldt namelijk ook voor ambulancediensten.

Op dit standpunt staan wij nog steeds en we adviseren alle belanghebbenden dan ook om dit knelpunt in het kledingpakket zo snel mogelijk op te pakken.

Textiel- en kledingtechnisch zijn er geen enkele beperkingen. Ook de EU typekeuringscertificatie voor ambulancekleding die moet voldoen aan EN 20471 vormt geen belemmering en kan snel worden uitgevoerd.

 

Lees hier het volledige artikel van Aileen Out.

Foto : ambulancezorgnl.nl

 


Op de hoogte blijven?
Aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief

Meer nieuws